Breaking News
recent

Ο ήρωας με τα φτερωτά σανδάλια & Το μαγικό μολύβι. Της Εύας Πετροπούλου-Λιανού


Ο ήρωας με τα φτερωτά σανδάλια & Το μαγικό μολύβι. 

Της Εύας Πετροπούλου-Λιανού


Ο μικρός Αργύρης της Εύας Λιανού-Πετροπούλου αγαπήθηκε πολύ απο τους μικρούς φίλους της εκπομπής μου "Ο Καγκούης και η Αυγούλα" γιατί κατάφερε και έγινε σούπερ-ήρωας!! Δεν είναι και λίγο πράγμα! Έτσι μπήκαν πολλά πράγματα στη θέση τους και οι αδικίες αποκαταστάθηκαν απο τον ήρωα με τα φτερωτά σανδάλια.
Η δεύτερη ιστορία του βιβλίου έχει να κάνει  με ένα μαγικό μολύβι! Ο Γιαννάκης χωρίς να ξέρει αγοράζει ένα μαγικό μολύβι που ζωγραφίζει μόνο του και του δείχνει το δρόμο για την Ευτυχία!
Δίκαια λοιπόν πήρε μερίδιο της αγάπης των ακροατών.
Προλογίζει ο εξίσου αξιόλογος συγγραφέας  Γιώργος Τζιτζικάκης. Μας γράφει λοιπόν
Όταν τα χρώματα μιλούν, οι ήρωες πετάνε, κι όταν η φαντασία ζωντανεύει, κόσμοι μαγικοί γεννιούνται.» Οι παραμύθια της Εύας Πετροπούλου - Λιανού, γεμάτα από εικόνες και διδάγματα, βουτούν τους μικρούς μας ήρωες μέσα σε ζαχαρωτά ουράνια τόξα όπου όλα είναι πιθανά. Η συγγραφέας, μιλώντας με το στόμα ενός παιδιού, αγγίζει τις παιδικός ψυχούλες, κρατά τ' αυτιά της πιτσιρικαρίας τεντωμένα, την περιέργειά τους αμείωτη και τα προσωπάκια τους λαμπερά με χαμόγελα. Αν η απλότητα της αθωότητάς και η αγνότητα της αγάπης που κουβαλά η συγγραφέας για τα παιδιά, ήταν μυστικό που μεγαλώνοντας κι εμείς δεν λησμονούσαμε, τότε ο κόσμος μας θα είχε περισσότερους σούπερ ήρωες!

Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης συγγραφέας




 Το βιβλίο έχει όμορφες εικόνες που κάνει ο Αποστόλης Μπατής 
Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις "Όστρια"

Οι δράσεις όμως της Εύας Πετροπούλου-Λιανού δεν σταματούν εδώ. Η Εύα Πετροπούλου- Λιανού είναι διακεκριμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, μέλος της Ένωσης Κορινθίων συγγραφέων, μέλος του ΙΒΒΥ Ελλάδας. Προσεχώς θα βρίσκεται στο φροντιστήριο μας για μια σειρά σεμιναρίων με θέμα το παραμύθι που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, γονείς και φοιτητές και γενικά σε όσους ασχολούνται με το γράψιμο.Οι συμμετέχοντες δεν θα υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 ατόμων. Τα σεμινάρια θα είναι δίωρα και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Κυριακή. Τα μαθήματα διαρκούν 3 μήνες με πολύ χαμηλό κόστος.


Άλλα βιβλία της συγγραφέως που σύντομα θα παρουσιάσουμε στην εκπομπή "Ο Καγκούης και η Αυγούλα"





Άλλες δουλειές της Εύας Πετροπούλου-Λιανού

Unknown

Unknown

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.