Breaking News
recent

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΗΛΟ BERTOLD ULSAMER (αποσπάσματα απο το βιβλίο)


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  "Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΗΛΟ"  BERTOLD ULSAMER
το βιβλίο πωλείται απο τις εκδόσεις"Αλφάβητο ζωής"



Ο «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΗΛΟ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει»




Αυτή η παροιμία επιβεβαιώνεται συνεχώς στον επαγγελματικό τομέα. Μια ματιά στο οικογενειακό μας ιστορικό είναι εξαιρετικά διαφωτιστική για να κατανοήσουμε τις αιτίες της εσωτερικής ικανοποίησης και της εξωτερικής επιτυχίας - αλλά και το υπόβαθρο για τις δυσαρέσκειες και τις αποτυχίες. Εκείνος που γνωρίζει τι τον επηρεάζει, μπορεί να ξεπεράσει και τους παρεμποδιστικούς προγραμματισμούς που κρυφά απεργάζονται την ανάπτυξη μας.
Για πολύ καιρό τώρα, η επίδραση της οικογένειας στην επαγγελματική επιτυχία είναι γενικά υποτιμημένη. Σήμερα όμως, γνωρίζουμε ότι: Το οικογενειακό υπόβαθρο έχει βαρύνουσα επίδραση στην επαγγελματική μας απόδοση, την ικανότητα διοίκησης και την εσωτερική μας ηρεμία και ικανοποίηση.
*      Γιατί κάποιοι άνθρωποι βάζουν οι ίδιοι τρικλοποδιά στην επαγγελματική τους εξέλιξη και μποϋκοτάρουν την ίδια τους την επιτυχία;
*      Γιατί εξαντλούνται τόσο συχνά, ειδικά οι εργαζόμενοι στα ανθρωπιστικά επαγγέλματα;
*      Ποιες ανάγκες μπορεί να εκπληρώσει το επάγγελμα; Αναγνώριση, Εξουσία και Χρήματα;
*      Πώς μπορούν να γίνουν κατανοητά και να διορθωθούν τα προβλήματα με την εξουσία;



 Η εμπλοκή της καριέρας η σχετικά με την αφοσίωση του παιδιού στους γονείς του

Όσον αφορά το επάγγελμα, το οικογενειακό ιστορικό στην επαγγελματική ζωή έχει μεγάλη σημασία. Ποια ήταν η επαγγελματική σταδιοδρομία του πατέρα και της μητέρας σας; Και πώς ήταν τα πράγματα για τους παππούδες σας; Ποιες διαφορές και ποιες ομοιότητες βρίσκετε με τη δική σας επαγγελματική σταδιοδρομία; Όποιος παρατηρήσει το επαγγελματικό ιστορικό της οικογένειάς του, βρίσκει συχνά εκπληκτικές ομοιότητες ως προς τις τάσεις, τις επιλογές και την επιτυχία. Κατά βάθος, τα μέλη της οικογένειας συνδέονται μεταξύ τους με αγάπη. Αυτός ο ψυχικός δεσμός εκφράζεται στη μεγάλη αφοσίωση των παιδιών προς την οικογένειά τους. Λόγω αυτής της ασυνείδητης αφοσίωσης, ένα παιδί δεν αντέχει να είναι, μακροπρόθεσμα, πιο επιτυχημένο ή ευτυχισμένο από τους γονείς του. Είναι λες και το παιδί θα απιστούσε, εάν εγκατέλειπε τα μέχρι τότε οικογενειακά πλαίσια. Αισθάνεται ένοχο, σαν προδότης.
Όταν επομένως είναι, διαρκώς, πιο επιτυχημένο από τον πατέρα ή τη μητέρα, χάνει μια σημαντική σύνδεση. Η κρυφή επιθυμία να διατηρήσει τη σύνδεση, μερικές φορές, μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, που μπλοκάρει το άτομο από το να γίνει κάτι διαφορετικό.



Η ανασφαλής επιχειρηματίας ή γιατί οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες

Ένας πυρήνας της ανθρώπινης ταυτότητας είναι το ίδιο το φύλο, το εάν δηλαδή κάποιος είναι άνδρας ή γυναίκα. Είναι η αφετηρία, για να αναπτυχθεί η περαιτέρω προσωπικότητα γύρω από αυτό. Ο γιος κοιτάζει δηλαδή τον πατέρα, η κόρη τη μητέρα. Η ταυτότητα του άνδρα και η ταυτότητα της γυναίκας συμβολίζονται από αυτούς. Αυτή η στοιχειώδης πρώτη σύνδεση πραγματοποιείται με τον εκπρόσωπο του ίδιου φύλου. Συστημικά, εμφανίζεται η υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία που έχουν οι γυναίκες ως στελέχη και επιχειρηματίες, όταν η μητέρα τους είναι μόνο νοικοκυρά. Λείπει το επαγγελματικό πρότυπο ρόλων στην οικογένεια. Αντί γι' αυτό, υπάρχει ως βιωμένο παράδειγμα του παρελθόντος, ο ρόλος της απλής νοικοκυράς. Για τους γιους, είναι ευκολότερο κατά κανόνα, να έχουν έναν εργαζόμενο πατέρα, αλλά δεν έχουν όλες οι κόρες μια εργαζόμενη μητέρα.
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μερικές φορές στην εργαζόμενη γυναίκα, εσωτερικά, ένα ασυνείδητο δίλημμα. Νομίζει ότι πρέπει να υπάρχει είτε το ένα είτε το άλλο. Είτε θα αποφασίσει την επαγγελματική επιτυχία ενδυναμώνοντας την αρσενική πλευρά της και θα παραιτηθεί από κάθε θηλυκότητα ή θα αποποιηθεί την αρσενική πλευρά της και μαζί με αυτή την επαγγελματική επιτυχία, αποφασίζοντας να γίνει γυναίκα. Εδώ, έχει μπροστά στα μάτια της το παμπάλαιο μοντέλο των ρόλων.
Αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες η γυναίκα, η μητέρα της οποίας ήθελε να εργαστεί και θα μπορούσε να επιτύχει επαγγελματικά και γι' αυτό ως απλή νοικοκυρά και μητέρα των παιδιών αισθάνεται τώρα δυστυχισμένη. Η ασυνείδητη αφοσίωση, που αποδεικνύεται πολύ σημαντική, είναι ακριβώς η αφοσίωση αυτή που επιβάλλεται ως παρόμοια μοίρα και προκαλεί μια αποτυχία ή δυστυχία στην επαγγελματική ζωή.


Αλλαγές διάθεσης στον χώρο εργασίας ή όταν οι παιδικές λαχτάρες θολώνουν το βλέμμα
Σε μια νέα θέση εργασίας υπάρχει αρχικά μεγάλος ενθουσιασμός για το περιβάλλον. Η διευθύντρια είναι εξαιρετική, ο συνάδελφος στο διπλανό γραφείο είναι σαν αδελφός. Ένα μικρό συμβάν, ένα λάθος ή μια παρεξήγηση, καταστρέφουν την καλή διάθεση. Ο ενθουσιασμός μετατρέπεται σε απογοήτευση. Οι καλές επαφές διακόπτονται. Ο, αρχικώς, εξαιρετικά συμπαθητικός και φιλικός συνάδελφος γίνεται τώρα εχθρικός και δύστροπος. Δείχνει τώρα το «πραγματικό του πρόσωπο»;
Έτσι το αισθάνεται ο απογοητευμένος νεοεισερχόμενος, όμως, αρχίζει να πιστεύει ότι ο ενθουσιασμός του στην αρχή ήταν υπερβολικός και επομένως μη ρεαλιστικός. Οι άνθρωποι κάνουν συχνά λάθη και όλοι έχουν θετικές και αρνητικές ιδιότητες. Όποιος δεν θέλει να δει αυτό το γεγονός ή το ξεχνάει και δηλώνει άλλα, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται αργότερα, όταν προσγειώνεται στην πραγματικότητα.
Στη ζωή ενός φυσιολογικού ενηλίκου αναδύονται συχνά θέματα και συναισθήματα από την παιδική του ηλικία, χωρίς να αναγνωρίζονται ως τέτοια. Παρατηρώντας τα όμως εξωτερικά, γίνονται εύκολα αντιληπτά. Αυτά τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα έντονα και ουσιαστικά δεν ταιριάζουν στην κατάσταση που βιώνει. Όταν αναδύονται τέτοια παθιασμένα συναισθήματα, πρόκειται συνήθως για συναισθήματα που έχουν τη ρίζα τους στην παιδική ηλικία ή στην οικογένεια. Οι φίλοι ή οι σύντροφοι μας αισθάνονται άμεσα πότε κάποιος αντιδρά λογικά και πότε βρίσκεται σε «μια παλιά ταινία».



Τι χρειάζεται για να αντιμετωπίζαμε στα  ίσια την Εξουσία
Η αντιμετώπιση της εξουσίας στα ίσια δεν σημαίνει αντίδραση η επανάσταση, αλλά μια κατάλληλη αντιμετώπιση της κατάστασης και του προσώπου. Όποιος βλέπει τα άτομα με εξουσία απλώς ως συνανθρώπους με ένα συγκεκριμένο ρόλο και έργο, είναι αυτονόητο ότι τους αντιμετωπίζει ευθέως. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να ξεκαθαριστεί πότε ένα συναίσθημα είναι αταίριαστο προς την κατάσταση. Αυτό δεν είναι πάντα πολύ εύκολο. Όποιος αναγνωρίζει ένα υπερβολικό συναίσθημα, θα πρέπει να αναζητήσει το πού άνηκε αρχικά αυτό το συναίσθημα - με ποιόν συγχέεται η εξουσία. Η πρώτη ματιά πέφτει πάντα στους γονείς. Μερικές φορές, επίσης, η σύγχυση αυτή συνδέεται με καθηγητές που είχαν μεγάλη σημασία για το παιδί. Ή αναδύεται ένας παππούς, ένας θείος ή ένας γείτονας. Μερικές φορές δεν αρκεί η αναγνώριση του μπερδέματος. Τα παλιά παιδικά συναισθήματα παραμένουν. Τα βάρη του παρελθόντος από τη μη ξεκαθαρισμένη γονική σχέση είναι ακόμη πολύ μεγάλα. Και τότε χρειάζεται μια βαθύτερη διευκρίνηση της σχέσης με τους γονείς.



Ο καταγέλαστος προϊστάμενος ή γιατί μπορεί να απουσιάζουν  οι διοικητικές ικανότητες
Όποιος έχει καλή, ξεκάθαρη σχέση με τις πρώτες εξουσίες στη ζωή του, του είναι εύκολο, σαν αυτονόητο, να αναπτύξει μια ικανότητα ήρεμης εξουσίας. Στο θέμα αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική για έναν άνδρα η σχέση του με τον πατέρα. Ο πατέρας διαδραματίζει το ρόλο του προτύπου, το οποίο μπορεί να ακολουθήσει ο νεαρός. Έτσι ο γιος αποκτά αυτοπεποίθηση και έρχεται και ο ίδιος σε μεγαλύτερη επαφή με τις δικές τον δυνάμεις. Αυτές ακριβώς είναι οι δυνάμεις που χρειάζεται και αργότερα, ως διοικητικό στέλεχος. Οι συχνές συγκρούσεις με την εξουσία και οι προσωπικές αδυναμίες στη διοίκηση συνήθως πηγαίνουν χέρι-χέρι. Όποιος δεν τα καταφέρνει με εκείνους που βρίσκονται πάνω από τον ίδιο, όταν φτάσει σε μια υψηλότερη θέση, δεν μπορεί να τα καταφέρει αντίστροφα, και με όσους βρίσκονται κάτω από αυτόν. Παρόμοια οικογενειακά θέματα υφίστανται στο υπόβαθρο. Είναι σαν τις δύο πλευρές του νομίσματος.



Ο εξαντλημένος κοινωνικός λειτουργός ή σχετικά με το υπόβαθρο της αρωγής
Με τον όρο «ανθρωπιστικά επαγγέλματα» εννοώ όλα τα επαγγέλματα συνολικά που αφιερώνονται στη σωματική και ψυχική υγεία και παράλληλα έχουν άμεση επαφή με τον πληγέντα και επιρροή επάνω σε αυτόν, όπως για παράδειγμα, οι γιατροί, οι νοσοκόμες, οι ψυχοθεραπευτές, οι πρακτικοί θεραπευτές και οι κοινωνικοί λειτουργοί. Φυσικά, υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα επαγγέλματα ως προς την έκταση της ευθύνης και τον τρόπο εργασίας. Ακόμα και όταν ένας ιερέας, ένας γιατρός, ένας ψυχοθεραπευτής και ένας κοινωνικός λειτουργός έχουν διαφορετικού είδους δραστηριότητες, υπάρχει ένας κοινός τόπος: η άμεση φροντίδα για το συνάνθρωπο, άσχετα από το εάν αυτό γίνεται σε πρακτικό, σωματικό ή ψυχικό επίπεδο. Αυτή ακριβώς είναι η βάση που διακρίνει τις επαγγελματικές αυτές ομάδες από άλλα επαγγέλματα, όπως ενός τεχνικού ή μιας πωλήτριας.
Κοινό σημείο του με όλους όσους δραστηριοποιούνται στα ανθρωπιστικά επαγγέλματα και εξαντλούνται από αυτά είναι η υπερβολική προσπάθεια που έκαναν σαν παιδιά να προσφέρουν στους δικούς τους αυτό που χρειάζονταν. Αυτός όμως δεν είναι ο ρόλος του παιδιού. Όποιος έχει βιώσει ως παιδί κάτι παρόμοιο, αναλαμβάνει αργότερα στο επάγγελμά του πολύ γρήγορα πολλές ευθύνες, για παράδειγμα, σε μια συμβουλευτική θέση ή σε ένα κοινωνικό ίδρυμα. Αισθάνεται περισσότερο υπεύθυνος για τους πελάτες του από ότι ουσιαστικά θα ταίριαζε στις περιστάσεις. Συνδέεται υπερβολικά με τους πελάτες του, χωρίς λογικά κάποιο χώρο ενδιάμεσα. Τα προβλήματα των πελατών του τον απασχολούν διαρκώς, δεν τον εγκαταλείπουν ούτε στον ελεύθερο χρόνο του, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν υπερβολικά τις δυνάμεις του. Είναι αδύνατο να βρεθεί η απαραίτητη και υγιής απόσταση μεταξύ τους. Δεν εκπλήσσει όταν κάποιος, αργά ή γρήγορα, καταρρέει υπό το βάρος όλων αυτών των προβλημάτων ή καταφεύγει στον κυνισμό, για να προστατευθεί από την απορρόφηση του ξένου πόνου!


Η δύσκολη συνεργασία με το σύζυγο ή πώς προκαλούνται οι οικογενειακές και επαγγελματικές συγκρούσεις
Εάν ένα ζευγάρι που εργάζεται μαζί έχει προφανείς άλυτες επαγγελματικές συγκρούσεις, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε και την ιδιωτική του ζωή. Όλα τα άλυτα θέματα από εκεί, επιδρούν άμεσα στις εργασιακές σχέσεις. Η οικογενειακή σχέση έχει σταθερά έντονες επιπτώσεις. Συνήθως, αφορά ένα πρόσωπο περισσότερο από ό,τι η αμιγής εργασία. Φυσικά, μπορούν να ξεκινήσουν καθαρά αντικειμενικές αντιπαραθέσεις χωρίς οικογενειακή αναφορά. Αλλά πότε-πότε βγαίνουν μπροστά θέματα, τα οποία συνήθως αφορούν πράγματα που κρύβονται από κάτω. Η καλή συνεργασία είναι δύσκολη, όταν οι οικογενειακές συγκρούσεις επιδρούν στο υπόβαθρο παραμένοντας άλυτες. Όσο δεν αντιμετωπίζεται το θέμα που κρύβεται από πίσω, δεν θα επιστρέψει καμία ειρήνη στην επικοινωνία.
Είχε συμβεί πριν ή περίπου εκείνη την περίοδο κάποιο σημαντικό συμβάν στον γάμο; Ναι, πριν από ένα έτος είχε διακόψει μια εγκυμοσύνη με τη συναίνεση του άνδρα της. Συμπίπτει αυτό χρονικά με την περίοδο εκείνη που θύμωσε με τον άνδρα της; Ναι, θα μπορούσε να είναι έτσι. 


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:
Συγγενείς εξ' αίματος:
• Όλα τα παιδιά - γεννημένα, Γεννημένα νεκρά, αυτά που πέθαναν νωρίς, αποβολές, εκτρώσεις, ετεροθαλή αδέλφια.
• Οι γονείς και τα δικά τους αδέλφια & ετεροθαλή αδέλφια.
• Οι παππούδες/γιαγιάδες και μερικές φορές κάποια από τα δικά τους αδέλφια ή ετεροθαλή αδέλφια.
• Προ-παππούδες/γιαγιάδες με συγκεκριμένο πεπρωμένο.
Συγγενείς εξ' αγχιστείας και μη-συγγενείς:
• Οι γονείς των ετεροθαλών αδελφών.
• Θετοί γονείς και ανάδοχοι γονείς.
• Πρώην σύντροφοι - οι δικοί μου, καθώς και των γονέων μου ή και των παππούδων/γιαγιάδων μου.
• Πρόσωπα που είχαν υποφέρει συνεπεία κάποιας ανισορροπίας στο Δούναι & Λαβείν (όπου ένα μέλος της οικογένειας κέρδισε κάτι σε βάρος ενός άλλου μέλους).
• Όλοι που έχουν συνεισφέρει στη ν ευημερία της οικογένειας.
• Όλοι αυτοί που συνδέονται μέσω κοινής μοίρας ή πεπρωμένου (π.χ. θύτες και θύματα, διασώστης και θύμα, κ.α.)
Αυτοί που δεν ανήκουν στο Σύστημα είναι οι:
• Θείοι και θείες μέσω γάμου.
• Εξαδέλφια.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: ΠΟΥ ΝΑ ΔΩ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΕΣ;
• Πρώην σύντροφοι (πάντα σημαντικοί για τα παιδιά!)
• Αδέλφια που λείπουν, επίσης δίδυμα αδέλφια.
• Αποβολές και εκτρώσεις, ύστερες ανωμαλίες κύησης.
• Σοβαρές ασθένειες και παθήσεις.
• Έξεις, χρόνιες ή καταλυτικές ή καταληκτικές για τη ζωή.
• Αυτοκτονία.
• Διαζύγια.
• Υιοθεσίες.
• Κακοποίηση, ξυλοδαρμός, σοβαρή υποτίμηση.
•Σεξουαλική κακοποίηση.
• Ομοφυλοφιλία, τρανσεξουαλισμός, παρενδυσία.
• Εγκλήματα.
• Βλάβες ή Τραύματα συνεπεία καταστροφών ή πολέμου.
• Διακοπείσα κίνηση προς τη μητέρα συνεπεία γέννας ή χωρισμού.
• Ατυχήματα.
• Πόλεμος και προσφυγιά ή μετανάστευση.
• Γεγονότα που έχουν καταλυτική επίδραση στη διατήρηση, την επιβίωση και την ευημερία της οικογένειας.


πληροφορίες: forevercare11@gmail.com

ή στο 6979066992 (εργάσιμες ώρες)

ΑΝ ΖΗΤΑΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΑΣΘΕ:
  • Πώς η Οικογένεια, από την οποία προερχόμαστε, επηρεάζει την Επαγγελματική μας Επιτυχία!
  • Πώς αυτο-υπονομεύεται η προσωπική μας Καριέρα
  • Πώς έχουμε δυσκολίες με τους φορείς Εξουσίας
  • Πώς αναλαμβάνουμε δύναμη για άσκηση Ηγεσίας
 
ΜΕ ΤΟΝ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΗΛΟ»: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει»
- Αυτή η παροιμία επιβεβαιώνεται συνεχώς στον επαγγελματικό τομέα. Μια ματιά στο οικογενειακό μας ιστορικό είναι εξαιρετικά διαφωτιστική για να κατανοήσουμε τις αιτίες της εσωτερικής ικανοποίησης και της εξωτερικής επιτυχίας – αλλά και το υπόβαθρο για τις δυσαρέσκειες και τις αποτυχίες. Εκείνος που γνωρίζει τι τον επηρεάζει, μπορεί να ξεπεράσει και τους παρεμποδιστικούς προγραμματισμούς που κρυφά απεργάζονται την ανάπτυξή μας.

Για πολύ καιρό τώρα, η επίδραση της οικογένειας στην επαγγελματική επιτυχία είναι γενικά υποτιμημένη. Σήμερα όμως, γνωρίζουμε ότι: Το οικογενειακό υπόβαθρο έχει βαρύνουσα επίδραση στην επαγγελματική μας απόδοση, την ικανότητα διοίκησης και την εσωτερική μας ηρεμία και ικανοποίηση. Με τη βοήθεια της φαινομενολογικής μεθόδου της Συστημικής Αναπαράστασης, που έχει δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο ζήτημα εύρεση της κατάλληλης προσωπικής λύσης, εργαζόμαστε βιωματικά και καινοτομικά. Η εργασία αυτή τεκμηριώνεται στο βιβλίο-σταθμός «Παράγοντας Μήλο» του Bertold Ulsamer, Εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής®, που μας δείχνει πώς να κατανοήσουμε καλύτερα τα ακόλουθα φαινόμενα και τους μεταξύ τους συσχετισμούς:
  • Γιατί κάποιοι άνθρωποι βάζουν οι ίδιοι τρικλοποδιά στην επαγγελματική τους εξέλιξη και μποϋκοτάρουν την ίδια τους την επιτυχία;
  • Γιατί εξαντλούνται τόσο συχνά, ειδικά οι εργαζόμενοι στα ανθρωπιστικά επαγγέλματα;
  • Ποιές ανάγκες μπορεί να εκπληρώσει το επάγγελμα; Αναγνώριση, Εξουσία και Χρήματα;
  • Πώς μπορούν να γίνουν κατανοητά και να διορθωθούν τα προβλήματα με την εξουσία;
Το βλέμμα στο παρελθόν μας απελευθερώνει από το μέλλον.


Ανώνυμος

Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.